Meritähti-lauman kevätretki Puskapirtille Sipooseen ryhmäytti ja antoi valmiuksia retkikokkailuun

Fisujen Meritähtilauma teki retken Puskapartiolaisten Puskapirtille, Itä-Uudellemaalle Sipooseen maaliskuun 2022 puolivälissä. Retken tavoitteena oli tutustuttaa lauman uudet jäsenet kämppäretkeilyn saloihin turvallisesti. Retken ohjelmassa oli viimeistellä nuotio jälkimerkki askartelemalla sytykeruusut kierrätetyistä kananmunakennoista ja jämäkynttilöistä. Myös lemmikki jälkimerkin aktiviteetteja tehtiin suurella riemulla. Pupun hoito-ohjeet koostettiin netin ja lauman jäsenen omakohtaisen kokemuksen avulla. Hupaisaa oli leikkiä piiloa jälkikoiran kanssa kämpän lähialueella!

Lasten suusta kuultiin: ”Siis mä en tiennyt, et osaan ite tehä parempaa ruokaa ku äiti!” ☀️🍝”. Lapset toivoivat trangiakokkailua ja päätettiinkin, että kämpän luksusvarustelusta huolimatta kokkailtiin suurin osa aterioista pihamaalla trangioilla ja täten päästiin kertaamaan retkikokki jälkimerkin askelista retkikeittimen käyttöä!

Iltanuotiolla paistettiin tikkupullaa, laulettiin sinisen kirjan lauluja ja kuultiin vitsiesitys, jonka oli valmistellut lauman jäsen! Aurinkoinen sää helli retkeilijöitä ja lyhyen pyrähdyksen bussille jaksoi taittaa, vaikka rinkoissa painoivatkin trangiat ja omat varusteet.

Kuva: Kerttu V.