Kalasataman Fisut on 90 partiolaisen lippukunta, jonka eri ikäiset partiolaiset toimivat omissa ryhmissään Suomen Partiolaisten ikäkausiohjelman mukaisesti. Sekalippukunnalla tarkoitetaan, että lippukunnan jäsenten sukupuolella ei ole väliä. Fisujen kokoontumispaikka eli partiokolo on Helsingin Sörnäisissä ja retkiä tehdään ympäri pääkaupunkiseutua ja sen saaristoa.

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. Uusin sudenpenturyhmä Rantalohikäärme aloitti toimintansa 6.2.2023. Tämä (kouluiältään) ekaluokkalaisten ryhmä kokoontuu kololla joka maanantai klo 17.30-19:00. Mukaan mahtuu vielä muutama uusi sudenpentu. Jäsenhakemuksen laittamalla saa lisätietoa sudenpentualauman johtajalta eli akela Riikalta ja apu-akela Eetiltä. Hakemuskaavake löytyy näiltä nettisivuilta. Joka maanantai klo 17:30-18:30 kokoontuvissa Sähköankeriaissa ovat lippukunnan toisiksi nuorimmat, 2. luokan syksyllä aloittaneet sudenpennut. Heidän sudenpentulaumaansa johtavat lippukunnanjohtaja Christian ja akela Tiina.

Kolmosluokkalaisille seikkailijaohjelmaa aloitteleville partiolaisille on keskiviikkoisin klo 17:30-19:00 kokoontuva Meritähtiryhmä vetäjinään akelat Kerttu, Kuu ja Hilla. Samaan aikaan kokouksiaan pitää myös nelosluokkalaisten Meriahven niminen seikkailijajoukkue ja heitä ohjaavat akela Antti ja apu-akelat Madde ja Laura.

Sudenpentuja vähän vanhempia partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi ja tarpojiksi. He ovat 10-15-vuotiaita partiolaisia, ja Fisuissa heitä toimii Vuokkokala-nimisessä ryhmässä. Lotan, Tuijan, Niklaksen ja Evan vetämä ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19.00.

Teini-ikäiset partiolaiset ovat yläkouluikäisiä tarpojia ja lukioikäisiä samoajia, ja heidän partiotoimintansa alkaa painottua nuorten omiin mielenkiinnon kohteisiin; samoajat osallistuvat myös lippukunnan vapaaehtoistoimintaan ja erinäköisiin koulutuksiin. Fisuissa on yksi 14-15-vuotiaiden tarpojaryhmä ja kolme eri-ikäisten samoajien ryhmää. Keskiviikkona kokoontuvaa ryhmänohjaajakoulutusta käyvää Keila-tarpojaryhmää vetävät Jere ja Julius, luotsinaan Joonas. Keilan johtajat ovat osa 16-17-vuotiaiden samoajaryhmä Seeprahaita. 17-18-vuotiaiden samoajaryhmä Delffiini kokoontuu ehkä noin kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin ja 18-19-vuotiaiden Muovipullo-ryhmällä ei ole enää vakiintunutta kokousaikaa.

Lasten ja nuorten toiminnan lisäksi lasten vanhemmat ja muut aikuiset ovat tervetulleita Fisujen toimintaan, oli aiempaa partiotaustaa tai ei. Tapoja osallistua on monia: mukaan pääsee joko säännölliseen viikkotoimintaan tai avuksi retkille, leireille tai tapahtumiin. Avoimet tehtävät eli pestit löytää Jäsenelle-sivulta.

Fisujen toimintaryhmissä ei käytetä jakoa tyttöjen ja poikien ryhmiin, vaan oikea ryhmä mietitään lapselle/nuorelle tapauskohtaisesti. Ryhmien tilanteesta ja muutenkin Fisujen toiminnasta lisätietoa antaa lippukunnanjohtaja Christian Still, puh. +358458411494

Fisujen partiotoimintaan ilmoittaudutaan täyttämällä hakemuskaavake. Hakemukset käsitellään siinä järjestyksessä kun ne ovat jonoon tulleet ja jos ryhmissä on tilaa, johtajat ottavat ilmoittautuneisiin yhteyttä.