Kalasataman Fisut on 90 partiolaisen lippukunta, jonka eri ikäiset partiolaiset toimivat omissa ryhmissään Suomen Partiolaisten ikäkausiohjelman mukaisesti. Sekalippukunnalla tarkoitetaan, että lippukunnan jäsenten sukupuolella ei ole väliä. Fisujen kokoontumispaikka eli partiokolo on Helsingin Sörnäisissä ja retkiä tehdään ympäri pääkaupunkiseutua ja sen saaristoa. Kesäisin leireillään ja ei-loma aikaan tavataan koloilloissa oman ryhmänjohtajan johdolla leikkien, pelaten ja oppien uusia taitoja oman ryhmän kanssa.

Jäsenhakemus: mitä & miksi?

Fisut on yhdistys, ja siksi tulee sinun hakea jäseneksi jäsenhakemuksen kautta, jotta voit osallistua partiotoimintaamme. Kun olemme käsitelleet jäsenhakemuksesi saat siitä tiedon. Mikäli tarvitset apua jäsenhakemuksen täytössä, älä epäröi olla yhteydessä fisutry@gmail.com. Jäsenenä sinulla on partiovakuutus voimassa.

Fisujen toimintaryhmissä ei käytetä jakoa tyttöjen ja poikien ryhmiin, vaan oikea ryhmä mietitään lapselle/nuorelle tapauskohtaisesti. Ryhmien tilanteesta ja muutenkin Fisujen toiminnasta lisätietoa antaa lippukunnanjohtaja Hilla Laakkonen, fisutry@gmail.com.

Fisujen partiotoimintaan ilmoittaudutaan täyttämällä hakemuskaavake. Hakemukset käsitellään siinä järjestyksessä kun ne ovat jonoon tulleet ja jos ryhmissä on tilaa, johtajat ottavat ilmoittautuneisiin yhteyttä.

Keitä me olemme?

IKÄKAUDET: SUDENPENNUSTA VAELTAJIIN

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. Uusin sudenpenturyhmä Rantalohikäärme aloitti toimintansa 6.2.2023. Tämä (kouluiältään) nyt tokaluokkalaisten ryhmä kokoontuu kololla joka maanantai klo 17.30-19:00. Ryhmä on täynnä. Ryhmää johtaa Antti ja Aukusti. Meillä olisi halu perustaa uusi sudenpentulauma ekaluokkalaisille eli vuonna 2016 syntyneille. Tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole ryhmänjohtajia riittävästi. Sudenpentulauman akela on 18-vuotta täyttänyt partiolainen. Apuakelana voi toimia nuorempikin. Vanhempi (myös ilman partiotaustaa) voi toimia apuakelana vallan mainiosti mahdollistaen lapsen harrastuksen.

Joka toinen maanantai klo 17:30-18:30 kokoontuvissa Sähköankeriaissa ovat lippukunnan toisiksi nuorimmat, 3. luokan syksyllä aloittaneet seikkailijat. Ryhmässä on tilaa. Ryhmänjohtajana toimii Christian. Nelos-vitosluokkalaisille seikkailijoille on keskiviikkoisin klo 17:30-19:00 kokoontuva Meriahven niminen seikkailijajoukkue ja heitä ohjaavat akelat Antti, Madde ja Laura apuakaleoinaan Markus, Elmo ja Mitja.

Sudenpentuja ja seikkailijoita vähän vanhempia partiolaisia kutsutaan tarpojiksi. He ovat 12-15-vuotiaita partiolaisia, ja Fisuissa heitä toimii Vuokkokala-nimisessä ryhmässä. Evan, Tarmon ja Leon vetämä ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19.00.

Teini-ikäiset partiolaiset ovat yläkouluikäisiä tarpojia ja lukioikäisiä samoajia, ja heidän partiotoimintansa alkaa painottua nuorten omiin mielenkiinnon kohteisiin; samoajat osallistuvat myös lippukunnan vapaaehtoistoimintaan ja erinäköisiin koulutuksiin. Fisuissa on yksi 15-16-vuotiaiden tarpojaryhmä ja kolme eri-ikäisten samoajien ryhmää. Keskiviikkona kokoontuvaa ryhmänohjaajakoulutusta käyvää Fisujen Keilat tarpojaryhmää vetävät Jere ja Julius, luotsinaan Joonas. Keilan johtajat ovat osa 16-17-vuotiaiden samoajaryhmä Seeprahaita. 17-18-vuotiaiden samoajaryhmä Delffiini kokoontuu ehkä noin kerran syksyssä/keväässä maanantai-iltaisin ja 19-vuotiaiden vaeltajien Muovipullo-ryhmällä ei ole enää vakiintunutta kokousaikaa.

VAPAAEHTOISEKSI JOHTAJAKSI?

Lasten ja nuorten toiminnan lisäksi lasten vanhemmat ja muut aikuiset ovat tervetulleita Fisujen toimintaan, oli aiempaa partiotaustaa tai ei. Tapoja osallistua on monia: mukaan pääsee joko säännölliseen viikkotoimintaan tai avuksi retkille, leireille tai tapahtumiin. Avoimet tehtävät eli pestit löytää Jäsenelle-sivulta. Ryhmien toiminnan mahdollistaa vapaaehtoiset johtajat, joita ovat aikuiset ja 15-18-vuotiaat johtamiskoulutuksen saaneet partiolaiset. Fisujen johtajistoa yhdistää yhdessä tekemisen meininki, turvallinen ja reilu ilmapiiri ja toisten auttaminen. Fisuista saat sisältöä arkeesi ja merkitystä elämääsi!

Fisujen partiotoimintaan ja/tai vapaaehtoiseksi ilmoittaudutaan täyttämällä hakemuskaavake. Hakemukset käsitellään siinä järjestyksessä kun ne ovat jonoon tulleet ja jos ryhmissä on tilaa, johtajat ottavat ilmoittautuneisiin yhteyttä.